iTunes betalen met iDeal

Je wil iTunes betalen met iDeal? Een vraag die vermoedelijk bij veel Nederlanders heerst. Indirect is het mogelijk om iTunes te betalen met iDeal. iTunes betalen met iDeal kan namelijk via een iTunes kaart. We leggen graag hieronder uit hoe het werkt.

iTunes tegoed

Als je een Apple ID hebt, dan kan je met je account van je Apple ID apps, films, boeken en muziek kopen via de Apple iTunes Store. Uiteraard om iets te kunnen kopen, heb je geld nodig. Om je aankopen via iTunes te bekostigen, kan je bijvoorbeeld een creditcard koppelen. Omdat dit in Nederland minder gewenst is dan bijvoorbeeld de Verenigde Staten, doen wij Nederlanders dit liever niet. Nederlanders zijn veelal gewend op internet met iDeal te betalen, dus het is logisch dat je iTunes wil betalen met iDeal. Binnen iTunes zit er echte geen direct iDeal betaalmethode. Wel, kan je tegoed toevoegen aan je account en dat is waar het interessant wordt. Je kan je iTunes tegoed wel opwaarderen middels iDeal.

iDeal versus Creditcard

Met een creditcard betalen zitten veel mensen niet op te wachten, iTunes betalen met iDeal wel. Dat kan dus als je tegoed toevoegt aan je iTunes account met een iTunes kaart. Je kan bijvoorbeeld een iTunes kaart 15 euro kopen en betalen met iDeal. Op deze manier kan je gemakkelijk en snel iTunes tegoed toevoegen aan je account met iDeal. Je kan zelf kiezen om 15, 25, 50 of 100 euro toe te voegen aan je account. Natuurlijk kan je ook twee iTunes kaarten kopen van 15 euro en 30 euro toevoegen, maar dat snapte je natuurlijk al. iTunes betalen met iDeal is dus gelukkig heel simpel.

iTunes betalen en de veiligheid

Het koppelen en betalen van een creditcard aan je iTunes account brengt hoge risico’s met zich mee. Het koppelen van je creditcard aan je iTunes account maakt je gegevens en creditcard kwetsbaar in het geval van een probleem of hack van je iTunes account. Ook leidt het koppelen van een creditcard aan je iTunes account tot impulsief koopgedrag. Je klikt makkelijk op alles wat je wilt en aan het einde van de maand wordt je geconfronteerd met een rekening die vele malen hoger is dan je had verwacht. Gebrek aan transparantie en controle zorgen er dus voor dat mensen graag iTunes betalen met iDeal. Je kan namelijk alleen iTunes betalen met iDeal aan een geverifieerd Nederlands bedrijf via beveiligde pagina’s. Ook is het risico van enkele euro’s op je iTunes account veel kleiner bij een hack dan wanneer je complete creditcard rekening gebruikt kan worden. Het betalen van iTunes met iDeal is dus ook veel veiliger.

iTunes betalen met iDeal voor kinderen

Ook als je kinderen gebruik maken van de gezamenlijke iPad bijvoorbeeld, is het handiger om tegoed te plaatsen middels een iTunes kaart en iDeal, in plaats van je creditcard te koppelen. Het laatste zorgt ervoor dat je kinderen alles kunnen kopen zonder limiet. Dit is een nachtmerrie voor elke ouder. iTunes betalen met iDeal en elke keer een beperkt tegoed op je rekening zetten zorgt voor meer controle en zekerheid.

Top